Bordreservasjoner og spørsmål: 67 97 24 00

Arrangementer

TAKEOUT TUESDAY!

By Aktuelt Kommentarer er skrudd av for TAKEOUT TUESDAY!

Take out tuesday

Hver tirsdag i hele januar har vi tilbud på tapas combo 5 og combo 7 når du bestiller tapas til å ta med hjem! Vi gir deg 100.- i rabatt pr. combo uansett antall! I tillegg selger vi paella til kun 99.-, som normalt koster 169.-.
VELKOMMEN TIL TAKEOUT TUESDAY PÅ UNO MAS!

God jul og godt nyttår

By Aktuelt Kommentarer er skrudd av for God jul og godt nyttår

God jul 2

 

Både Uno Mas øl og vinbar og Cateringavdelingen holder stengt i julehøytiden. Vi stenger fra og med søndag 21. desember og åpner igjen fredag 2. januar kl. 16.00.

Vi ønsker dere alle  en riktig god jul og et godt nytt år!

Tips til lagring av vin

By Aktuelt Kommentarer er skrudd av for Tips til lagring av vin

botellero_antiguo_2_015334280406

Hvilke viner kan lagres?
Viner som har en høy innhold av garvestoffer (små rester av drueskinn, steiner og stilker), passer best til lagring. Rødvin er bedre egnet til dette enn hvit, men også hvitviner vil ha fordel av å ha ett par år i ett velegnet sted.

Hvor skal vinen lagres?
Vin trives best i mørke, stabilt kjølige, letter fuktige omgivelser og helst uten vibrasjoner (for eksempel kjøleskap). Det er en mørk og lettere fuktig kjeller perfekt til. Vær forsiktig med sterke lukter (f eks. vaskeprodukter og lignende). Disse kan trenge inn i vinen over tid og påvirke smaken.

Hvor lenge kan vin lagres?
Noen viner har blitt oppdaget på bunnen av havet (etter skipsvrak) etter flere hundre år. Da har de fått perfekte forhold å utvikle seg i og har blitt åpnet og konsumert med strålende resultater, ikke for å nevne høye salgspriser. De fleste rødviner vil utvikle seg best over en 5-10 års periode i gode forhold, men så klart finnes det mange eksemplarer av viner som tåler mer. Mange finner det en stor opplevelse å kjøpe en kasse av samme vin og drikke kassen over en lengre periode for å smake forskjellen over tid.

Hvordan plassere flaskene?
De fleste vinflasker er utstyrt med naturkork, mens flere ”new world” produsenter eksperimenterer med skrutopp. Da kork har lett for å tørke ut og la luft sive inn i flasken, løser man dette ved å la vinen ligge. Da blir korken holdt fuktig av selve vinen this hyperlink.