Bordreservasjoner og spørsmål: 67 97 24 00

Arrangementer

Tips til vinsmaking

By Aktuelt Kommentarer er skrudd av for Tips til vinsmaking

trentino-alto-adige-southern-vineyard-near-garda-lake

The 5 S´s – See, Swirl, Sniff, Sip and Savor…

See
Hold helst glasset ved stetten. Da er det lettere å vurdere vinen visuelt i et glass uten fettmerker fra fingrene. Bruk helst hvit bakgrunn for at fargen er lettere synlig. Skjortarm, duk, serviett og så videre.

Swirl
Start med glasset på bordet. Etter at du har mestret dette, prøv i hånden. Legg merke til hvor mange dråper som renner ned langs glassidene. Flere dråper kan være et tegn på høyere alkohol nivå.

Sniff
Vinens duft holdes nede i glasset. Få nesen derfor godt ned i glasset. Husk at mesteparten av smaken kommer fra dine luktsanser i nesen.

Sip
Ta vinen forsiktig inn i munnen og la den rulle i 5 – 7 sekunder. Bruk gjerne tungen og beveg vinen rundt slik at alle deler av munnen dekkes. Svelg, eller eventuelt spytt ut.

Savor
Vinens karakter kommer ofte ut i ”ettersmaken” og det er her man skal konsentrere seg om de forskjellige nyansene som kommer.

Er vinen av høy kvalitet vil den ofte ha en lengre og mer komplisert ettersmak, med mange
nyanser. Husk at det er din smak og opplevelse som er riktig.

Drikk ofte og mye vann, spesielt om man smaker på forskjellige viner. Smaksløkene har
behov for å friskes opp om munnen ikke skal være overveldet av spesielt kraftige viner.
Spis tilbehør som holder smaksløkene friske. For eksempel fikener, tørket aprikos, druer
og/eller kompott av fiken, fersken, aprikos og lignende.

Skal det smakes på forskjellige viner er det lurt å begynne med de letteste
(hvitvin/musserende vin, kanskje en øl?) først. Deretter lettere rødviner (eller Rosé) og så over
til fyldigere og kraftigere rødviner.

Grunnet det høye sukkerinnholdet er det mest naturlig å
avslutte vinsmakingen med dessertvin, portvin eller en søt sherry.

Uno Mas Vinklubb har månedlige treff for vinsmaking, kurs, produktlanseringer med mer. i lokalene til Uno Mas øl & vinbar Lørenskog. Sjekk vår Facebook side for mer oppdaterte informasjon.

Ølsmaking 17. des. og vinsmaking 21. jan.

By News Kommentarer er skrudd av for Ølsmaking 17. des. og vinsmaking 21. jan.

81rVWvt035L._SL1500_-1024x528

Vinklubbens neste treff er på den 17. desember og da blir det ølsmaking. For kun 290,- skal vi smake på fem forskjellige øl, og mat kan kjøpes etter eget ønske. Vi begynner kl. 19:00 og avslutter kl. 21:00, men det er anledning til å bli senere og nyte den gode stemning som disse kveldene skaper. Velkommen til Uno Mas!

Vi følger så opp med en stor vinkveld der vi skal smake på de fire store italienerne (sjekk vår Fasbebook side for oppdaterte informasjon) den 21. januar for kun 490,-, og maten kjøpes etter eget ønske. Som vanlig går startskuddet kl. 19:00 og vi avslutter kl. 21:00. Her er det garantert flere som blir igjen for å nyte den sosiale atmosfæren som disse italienerne skaper…

Bli med på en eller begge av de ovennevnte treffene ved å sende oss en E mail til bordbestilling@unomas.no eller se arrangementsiden på vår Facebook side. Vi håper å se DEG.

Adam og Tore show 12. desember

By Aktuelt, News Kommentarer er skrudd av for Adam og Tore show 12. desember

Adam og Tore show

12 desember braker det løs igjen med Juleshow på
Vasshjulet i Lørenskog Hus. Uno Mas øl og vinbar og
Funtalk underholdning presenterer Adam og Tore show!
Billetter kan bestilles via Lørenskog Hus sine nettsider!
Uno Mas har denne kvelden en showmeny til 175.- kroner hvis du
har billett til showet. HUSK Å BESTILLE BORD PÅ TLF. 67972400 eller
via bordbestilling her på nettsiden!
Sjekk ut arrangementet på Facebook, der ligger det en direkte link til
billettbestilling.

Det vil også bli servering av drikkevarer på Vasshjulet under showet.

Velkommen!